top of page
Geen beschikbare programma's

ASHIHARA
KARATE

Wat onderscheidt Ashihara karate van andere
full-contact karatestijlen?

Ashihara karate vergroot je zelfvertrouwen, conditie, kracht, discipline, balans en lenigheid. Het helpt ook, zowel je lichaam als geest gezond te krijgen en
te houden.

Ashihara karate is een full contact karatestijl ontwikkeld door wijlen Hideyuki Ashihara (†1995).
 

Hideyuki Ashihara was een van de leerlingen van de legendarische Masutatsu Oyama, de grondlegger van het Kyokushin karate. Kancho Ashihara verliet de traditionele stijl en legde de nadruk op praktisch toepasbare technieken en dynamiek in het gevecht door middel van het zogeheten "Sabaki".

Sabaki houdt in dat een aanval wordt geneutraliseerd, waarbij je jezelf tegelijkertijd in een betere positie ten opzichte van je tegenstander manouvreert. 

Dit wil zeggen dat je een aanval blokkeert en tegelijkertijd naar links of rechts uit de aanvalslijn stapt, waarna je een tegenaanval plaatst. Door het sabaki is het niet meer de sterkste die een gevecht wint, maar juist degene die zich het beste positioneert.

Daarnaast introduceerde Kancho Ashihara het vastpakken, meenemen van de tegenstander, clinchen, take-downs en beperkt grondwerk in het full contact systeem. Dit alles maakt van Ashihara karate een effectieve en dynamische stijl en wordt daarom ook wel fighting karate genoemd.

Ashihara Karate
bottom of page