top of page

ashihara 
karate

Ashihara karate vergroot je zelfvertrouwen, conditie, kracht, discipline, balans en lenigheid. Het helpt ook, zowel je lichaam als geest gezond te krijgen en
te houden.

Ashihara

Wat onderscheidt Ashihara karate
van andere full contact karate stijlen?

Ashihara karate is een full contact karatestijl ontwikkeld door wijlen Hideyuki Ashihara (†1995).
 
Hideyuki Ashihara was een van de leerlingen van de legendarische Masutatsu Oyama, de grondlegger van het Kyokushin karate. Kancho Ashihara verliet de traditionele stijl en legde de nadruk op praktisch toepasbare technieken en dynamiek in het gevecht door middel van het zogeheten "Sabaki".

Sabaki houdt in dat een aanval wordt geneutraliseerd, waarbij je jezelf tegelijkertijd in
een betere positie ten opzichte van je tegenstander manouvreert. Dit wil zeggen dat je een aanval blokkeert en tegelijkertijd naar links of rechts uit de aanvalslijn stapt, waarna je een tegenaanval plaatst. Door het sabaki is het niet meer de sterkste die een gevecht wint, maar juist degene die zich het beste positioneert.

Daarnaast introduceerde Kancho Ashihara het vastpakken, meenemen van de tegenstander, clinchen, take-downs en beperkt grondwerk in het full contact systeem. Dit alles maakt van Ashihara karate een effectieve en dynamische stijl en wordt daarom ook wel fighting karate genoemd.

Logo Kihon

graduatie

Bij Sportschool Kihon kan er examen gedaan worden voor een hogere graad. Tot en met Sandan (3e dan) is het mogelijk examen te kunnen doen. Bevorderingen daarboven worden bepaald door Hanshi Dave Jonkers op voordracht.

Eens per jaar is er de mogelijkheid om examen te kunnen doen,
de exameneisen daarvoor zijn te vinden hieronder.  

Graduatie AIKO

tsu shin gen

Sinds januari 2021 zijn wij, naast de AIKO, nu ook officieel aangesloten bij Tsu Shin Gen Combat karate van Soke David C Cook. Wij zien dit als een aanvulling op ons bestaande Ashihara systeem.

Het TSG Combat karate heeft veel overeenkomsten met het Ashihara karate. TSG Combat karate is ook een full contact karatesysteem, waarbij vastpakken, clinchen en takedowns toegestaan zijn, maar als aanvulling op ons bestaande Ashihara systeem is het bij TSG Combat karate ook toegestaan om in een full-contact karate vorm naar het hoofd te stoten. Natuurlijk worden hierbij wel veilige handschoenenen gebruikt en werken wij met skin touch.

TSG
bottom of page