Ashihara Karate

Wat onderscheidt Ashihara karate van andere full-contact karatestijlen?

Ashihara karate is een full contact karatestijl ontwikkeld door wijlen Hideyuki Ashihara (†1995).

Hideyuki Ashihara was een van de leerlingen van de legendarische Masutatsu Oyama, de grondlegger van het Kyokushin karate. Kancho Ashihara verliet de traditionele stijl en legde de nadruk op praktisch toepasbare technieken en dynamiek in het gevecht door middel van het zogeheten "Sabaki".

Sabaki houdt in dat een aanval wordt geneutraliseerd, waarbij je jezelf tegelijkertijd in een betere positie ten opzichte van je tegenstander manouvreert. Dit wil zeggen dat je een aanval blokkeert en tegelijkertijd naar links of rechts uit de aanvalslijn stapt, waarna je een tegenaanval plaatst. Door het sabaki is het niet meer de sterkste die een gevecht wint, maar juist degene die zich het beste positioneert.

Daarnaast introduceerde Kancho Ashihara het vastpakken, meenemen van de tegenstander, clinchen, take-downs en beperkt grondwerk in het full contact systeem. Dit alles maakt van Ashihara karate een effectieve en dynamische stijl en wordt daarom ook wel fighting karate genoemd.

Ashihara karate vergroot je zelfvertrouwen, conditie, kracht, discipline, balans en lenigheid. Het helpt ook, zowel je lichaam als geest gezond te krijgen en te houden.

Sportschool Kihon

Wat kan Ashihara karate bij sportschool Kihon voor jou betekenen?

Wat kan het beoefenen van Ashihara karate bij sportschool Kihon voor jou betekenen? Kihon is een vereniging waar plezier, lekker sportief bezig zijn, gezelligheid en respect voor elkaar centraal staan. Daarnaast wordt er op een veilige manier en met oog voor elkaars (on)mogelijkheden keihard getraind. Er is aandacht voor zowel recreanten als voor mensen die ambitie hebben om in competitieverband het full contact karate te beoefenen.

Sportschool Kihon is gevestigd in Zwijndrecht en met 60 actieve leden, de grootste Ashihara school van Nederland. Wij zijn aangesloten bij de overkoepelende Ashihara International Karate Organisation (AIKO).

Kaderleden

Graag stellen wij ons aan je voor
Marc de Roodt

Marc de Roodt

Marc is in 1994 begonnen met Ashihara karate. Marc is een zeer ervaren wedstrijdvechter en heeft al vele toernooien op zijn naam mogen schrijven. Hij neemt dan ook het merendeel van de gevechtstrainingen voor zijn rekening.

Henk Nispeling

Henk Nispeling

Henk heeft een achtergrond in Wado Ryu karate en is later via Kempo overgestapt naar het Ashihara karate. Henk is gecertificeerd als International Budokai Kaikan scheidsrechter. Tevens is Henk ook kaderlid bij Sportschool Kodo, waar hij samen met zijn zoon Roy, lesgeeft aan de jeugd tot 16 jaar.

Ruben Laats

Ruben Laats

Ruben heeft een achtergrond in Judo, Aikido en Kempo waarna hij is overgestapt naar Ashihara karate. Ruben fungeert veelal als coach van de wedstrijdvechters.

Richard Maas

Richard Maas

Richard is begonnen in het Kyokushin karate en is later overgestapt naar het Ashihara karate.

Cees van Nugteren

Cees van Nugteren

Cees heeft een achtergrond in Wado Ryu en Krav Maga en is later overgestapt naar Ashihara karate. Hij houdt zich bezig met de PR en Facebook voor Sportschool Kihon.

Locatie en lestijden

Waar kan je ons vinden?

Wij trainen drie avonden per week in Zwijndrecht. Op deze locatie hebben wij de beschikking over een tatami.

Verder staat de vrijdag meestal in het teken van sparren en worden ook onze bekende 50 man kumites gedaan.

Is je interesse gewekt neem dan contact met ons op voor een gratis proefles. Onderaan deze pagina is ons inschrijfformulier te downloaden.

LOKATIE MEERDERVOORT
Gymzaal Hart van Meerdervoort
(ingang aan de Perkstraat te Zwijndrecht)
maandag: 19.30 - 21.00 uur
woensdag: 20.00 - 21.15 uur
vrijdag: 19.30 - 21.00 uur
TELEFOON: 06 13 83 91 21
E-MAIL: info@sportschoolkihon.nl