WELKOM BIJ SPORTSCHOOL KIHON

"...Bij sportschool Kihon in Zwijndrecht, wordt er lesgegeven in het Ashihara karate. Kenmerkend voor deze full contact karatestijl zijn het uit de aanvalslijn stappen, vastpakken, clinchen en het uitvoeren van take-downs..."

Wat is Ashihara karate?

Ashihara karate is een full contact karatestijl ontwikkeld door wijlen Hideyuki Ashihara (†1995). Hideyuki Ashihara was een van de leerlingen van de legendarische Masutatsu Oyama, de grondlegger van het Kyokushin karate. Kancho Ashihara verliet de traditionele stijl en legde de nadruk op praktisch toepasbare technieken en dynamiek in het gevecht door middel van het zogeheten "Sabaki".

Sabaki houdt in dat een aanval wordt geneutraliseerd, waarbij je jezelf tegelijkertijd in een betere positie ten opzichte van je tegenstander manouvreert. Daarnaast introduceerde hij het vastpakken, meenemen van de tegenstander, clinchen, take-downs en beperkt grondwerk in het full contact systeem.

Ashihara karate is een effectieve en dynamische stijl. Het wordt ook wel fighting karate genoemd. Het vergroot je zelfvertrouwen, conditie, kracht, discipline, balans en lenigheid. Het helpt ook, zowel je lichaam als geest gezond te krijgen en te houden.

Ashihara karate bij sportschool Kihon

Wat kan het beoefenen van Ashihara karate bij sportschool Kihon voor jou betekenen? Kihon is een vereniging waar plezier, lekker sportief bezig zijn, gezelligheid en respect voor elkaar centraal staan. Daarnaast wordt er op een veilige manier en met oog voor elkaars (on)mogelijkheden keihard getraind. Er is aandacht voor zowel recreanten als voor mensen die ambitie hebben om in competitieverband het full contact karate te beoefenen.

Sportschool Kihon is gevestigd in Zwijndrecht en met 60 actieve leden, de grootste Ashihara school van Nederland. Wij zijn aangesloten bij de overkoepelende Ashihara International Karate Organisation (AIKO).

Wie geeft er les?

Het kader bij sportschool Kihon bestaat uit 5 personen, met ieder een verschillend aandachtsveld, maar allen met veel ervaring binnen het Ashihara karate. Hieronder zullen zij zich voorstellen.

Marc de Roodt

Marc de Roodt

DOJOHOUDER /
4e DAN ASHIHARA KARATE

Marc is in 1994 begonnen met Ashihara karate. Marc is een zeer ervaren wedstrijdvechter en heeft al vele toernooien op zijn naam mogen schrijven. Hij neemt dan ook het merendeel van de gevechtstrainingen voor zijn rekening.

Henk Nispeling

Henk Nispeling

4e DAN ASHIHARA KARATE

Henk heeft een achtergrond in Wado Ryu karate en is later via Kempo overgestapt naar het Ashihara karate. Henk is gecertificeerd als International Budokai Kaikan scheidsrechter. Tevens is Henk ook kaderlid bij Sportschool Kodo, waar hij samen met zijn zoon Roy, lesgeeft aan de jeugd tot 16 jaar.

Ruben Laats

Ruben Laats

2e DAN ASHIHARA KARATE

Ruben heeft een achtergrond in Judo, Aikido en Kempo waarna hij is overgestapt naar Ashihara karate. Ruben fungeert veelal als coach van de wedstrijdvechters.

Richard Maas

Richard Maas

2e DAN ASHIHARA KARATE

Richard is begonnen in het Kyokushin karate en is later overgestapt naar het Ashihara karate

Cees van Nugteren

Cees van Nugteren

1e DAN ASHIHARA KARATE

Cees heeft een achtergrond in Wado Ryu en Krav Maga en is later overgestapt naar Ashihara karate. Hij houdt zich bezig met de PR en Facebook voor Sportschool Kihon.

Waar kan je ons vinden?

Wij trainen op maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond in Zwijndrecht op onderstaande locaties en tijden.

Locatie Meerdervoort
Gymzaal Hart van Meerdervoort
Ingang Perkstraat te Zwijndrecht
Lestijden
Maandag: 19.30 - 21.00 uur
Vrijdag: 19.30 - 21.00 uur
Locatie Nederhoven
Gymzaal OBS De Twee Wieken
Ingang Duivenvoorde te Zwijndrecht
Lestijden
Woensdag: 19.30 - 21.00 uur

Jonger dan 16?

Ashihara karate bij Sportschool Kihon is vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar dan verwijzen we je graag door naar sportschool Kodo. Zij trainen op maandag en vrijdag op dezelfde locatie, maar dan een uur eerder. De trainingen bij sportschool Kodo worden mede gegeven door ons kaderlid Henk.

Sportschool Kodo

Gratis proefles?

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Neem contact op of kom gerust eens langs voor een gratis proefles. Je hoeft niet perse superfit te zijn. Het enige dat je nodig hebt is een sportbroek, shirt en enthousiasme.

Neem contact op

Lid worden?

Kan je niet wachten en wil je gelijk lid worden van Sportschool Kihon, download dan het inschrijfformulier. We zien je graag verschijnen op één van onze locaties. De verschuldigde contributie wordt maandelijks via automatische incasso geïnd.

contributie eenmaal / tweemaal / driemaal trainen in de week á €22,- / €27,- / €32,-

Inschrijfformulier